top of page
הייטק, חרדים ומה שביניהם
הפודקאסט שמספר את הסיפור של ההייטק החרדי משלל זוויותיו. נארח דמויות מהתעשייה ומהמגזר שמספרים את סיפור ההייטק החרדי, נספר על סיפורי הצלחה ואתגרים משותפים שפוגשים אותנו כחרדים בתעשיית ההייטק ופרקים מקצועיים בהם נלמד דברים חדשים.
רן לוי
מייסד ומנהל רשת הפודקאסטים ״עושים היסטוריה״ ומהנדס תוכנה וחומרה בעברו
רפאל בן חמו
מפתח תוכנה בכיר, מרצה טכנולוגי וממנהלי קהילת DDoS
מני מעטוף
מייסד ומנהל קהילת המפתחים החרדים DDoS
פרק
24
מודלי שפה - כמה למה ואיך
בינה מלאכותית היא נושא שכמעט כל אחד פוגש במקום מסוים בחיים, במיוחד כאשר מדובר בטכנולוגיות חדשות שמשפיעות על האופן שבו אנו עובדים וחיים.
היום, יותר מאי פעם, שימוש במודלי שפה של בינה מלאכותית הוא דבר חשוב והכרחי שנמצא כמעט בכל מקום.
בפרק הבא ״מודלי שפה - כמה למה ואיך״, דיברנו על המקומות שהם פוגשים אותנו בחיים ובעבודה, כמה הם דומיננטיים ולמה חשוב להכיר וללמוד להשתמש בהם.
האזנה נעימה 🙂
פרק
23
חרדיות ישראלית
העולם החרדי לא אוהב שינויים, כל תזוזה נבחנת ובדרך כלל נפסלת לפני שנבדקת. יש שיאמרו שאותה חרדתיות חרדית היא הכרח על מנת לשמור על הערכים והאידאלוגיה החרדית ויש שיאמרו שדווקא היא זו שעלולה להרוס אותה מבפנים.
במיטאפ האחרון של קהילת דידוס הקלטנו פרק לייב רן ואני יחד עם הרב יהושע פפר, רב קהילה בירושלים וראש מכון ״עיון״. השיחה הייתה מרתקת, שוחחנו על השקפה והגות עם שאלות קצת קשות ובעיקר לשמוע זווית תורנית על המהלך החרדי העכשווי.
חרדי שיוצא לעבוד, האם הוא בעצם נכשל בנסיון להיות אברך או שלכתחילה יש גם צד לצאת לעבוד גם למי שמסוגל לשבת וללמוד?
ההייטק ברובו הגדול אינו דתי. האם השאיפה צריכה להיות הקמתם של מרכזים וחברות לחרדים בלבד, עם הפרדה וכל מה שצריך - או דווקא ללכת גם למקומות לא דתיים ולקחת בהם חלק, עם כל הסיכונים שבדבר?
איך משכנעים רבנים נוספים לעודד יציאה לעבודה בהייטק?
האזנה נעימה
פרק
22
אנגלית כמה למה ואיך - חלק ב
לימוד אנגלית הוא נושא שכמעט כל ישראלי פוגש במקום מסויים בחיים, בעולם החרדי לרוב לימודי אנגלית יהיו רק כשיווצר צורך כמו בעבודה בהייטק.
היום יותר מאי פעם ידיעת השפה אנגלית היא דבר חשוב והכרחי שנמצא כמעט בכל מקום.
בפרק הבא ״אנגלית כמה למה ואיך״ חלק ב, דיברנו על איך ללמוד, באיזו צורה ואיך להשיג יותר עם פחות מאמץ.
האזנה נעימה 🙂
פרק
21
אנגלית כמה למה ואיך - חלק א
לימוד אנגלית הוא נושא שכמעט כל ישראלי פוגש במקום מסויים בחיים, בעולם החרדי לרוב לימודי אנגלית יהיו רק כשיווצר צורך כמו בעבודה בהייטק.
היום יותר מאי פעם ידיעת השפה אנגלית היא דבר חשוב והכרחי שנמצא כמעט בכל מקום.
בפרק הבא ״אנגלית כמה למה ואיך״ חלק א, דיברנו על איפה וכמה פוגשת אותנו האנגלית בחיים ובעבודה, כמה היא דומיננטית ולמה ללמוד אותה.
האזנה נעימה 🙂
פרק
20
חיים פריש - מסאטמר להייטק
העולם החרדי מכיל בתוכו מגוון תרבויות וענפים אידאולוגים שונים ומגוונים. ההשפעה על כלכלת מדינת ישראל ועל פרנסת היחיד נגזרת בין היתר במיקצועות בהן לוקחים חלק אותם זרמים בציבור החרדי. הייטק הוא מענפי הצמיחה ואף מעמודי התווך בכלכלתה וחוסנה של מדינת ישראל, כניסתן של חרדים לעולם ההיטק תוביל לתרומה כלכלית גדולה בנוסף לתרומה האדירה שכבר מעניקים החרדים לחוסנה הרוחני של מדינתינו.
״מסאטמר להייטק״. פרק חדש בו נשמע את סיפורו של חיים פריש מפתח תוכנה בחברת ״C2A Security״ וחסיד סאטמר. שהיא מהחסידיות היותר קיצוניות בחברה החרדית.
בפרק זה נחשפנו לסיפור ״כניסה להייטק״ לא שגרתי בו מספר האתגרים היה גדול ומגוון. למדנו על אומץ יוצא דופן ותקווה אופטימית יותר לעתיד הכלכלי של העולם החרדי שחווה שינויים גם בקצוות האידאולוגים והתרבותיים בחברה החרדית.
מהי חסידות סאטמר? במה היא שונה מזרמים אחרים בעולם החרדי?
מה גישת החסידות ל״תורה ועבודה״?
איך יכול חסיד בסאטמר להיחשף ולשקול את האפשרות של תעסוקה בהייטק?
האזנה נעימה 🙂
פרק
19
עמית בן דור - חרדים ובינה מלאכותית
בשנה האחרונה עולם הבינה מלאכותית הדהים ביכולות שטרם הכרנו, באינטלגנציה שיכולה לשמש למגוון רחב ביותר של כלים ומרחב בו השמיים הם הגבול.
״חרדים ובינה מלאכותית״. פרק חדש עם עמית בן דור, מרצה ופודקאסטר בתחום הבינה המלאכותית. וכיום head of AI & Data science בArtlist.
בפרק זה צללנו לתוך הקרביים של הצאטבוט המפרוסם וניסינו להבין מה עובר לו בראש? גם דיברנו על מערכת היחסים שרק החלה להירקם בין העולם החרדי לעולם החדש ישן - עולם הבינה מלאכותית.
האם הבינה מלאכותית והחרדים זה שידוך משמיים או החורבן של הדור?
האם האינטרנט יתרחק עוד יותר מהעולם החרדי או דווקא הבינה הזו היא הפתרון לגישה בטוחה ואיכותית?
איך עובד צאטבוט מבוסס בינה מלאכותית שיודע לענות לפי ערכי העולם היהודי?
האם נצטרך לדעת אנגלית בעידן בו התרגום איכותי באופן חסר תקדים?
האזנה נעימה 🙂
פרק
18
חרדים ואקדמיה - עם אלה דרי
״חרדים ואקדמיה״. פרק חדש עם אלה דרי, מנהלת תכנית זרקור. והפעם דיברנו על נקודת קונפליקט ויש שיאמרו גשר בין ״האקדמיה״ שכמובן משפיעה באופן ישיר על הכלכלה במדינה שחשובה לכולנו לבין עולם ערכי עם אידאולוגיה עמוקה וארוכת שנים ביחסו למוסדות האקדמיה ולרוחות שנושבות שם.
למה יש התנגדות בעולם החרדי ללימוד מקצוע באופן שמציעים באקדמיה?
מה היתרונות שיש ל״תואר״ אותה תעודה שמנפיקים מוסדות להשכלה גבוהה על פני קורסים אחרים קצרים וזולים יותר?
מדוע לסטודנט שמסיים תואר במדעי המחשב יש יותר סיכוי להיכנס להייטק מאשר בוגר קורס פיתוח אפליקציות?
מתי כן נכון ללמוד דווקא קורס על פני תואר?
האזנה נעימה 🙂
פרק
17
הכוונה תעסוקתית - עם יחיאל אמויאל
פרק זה הוא על הכוונה תעסוקתית אבל גם על הרבה יותר מזה, דיברנו על אילו תפקידים מותאמים לחרדים מציעים כרגע במרכז כיוון ובשוק באופן כללי. שוחחנו על חיבורים הנוצרים במקום העבודה ויוצרים מפגשים בין אנשים כל כך שונים אבל באותה מידה כל כך דומים.
השיחה המרתקת הייתה עם יחיאל אמויאל שהוא מנכ״ל מרכז כיוון - מרכז הכוון לציבור החרדי בתעסוקה והכשרה. ובנוסף, עובד על חיבורים היוצרים גשר בחברה הישראלית. בשיחתינו נגענו גם במחשבות של בחור ישיבה או אברך-כולל בעומדו על מפתן עולם התעסוקה והקשר של זה להשפעה על תמהיל החברה הישראלית.
איך ניגש בחור ישיבה לקראת המחשבה של לצאת לעבוד?
אלו תפקידים יש כיום להציע לאברך כולל המותאמים לאורחות חייו?
איך אפשר לשמר הצלחות לקראת התמדה חזקה שתעמוד איתן אל מול כשלונות בלתי נמנעים?
האזנה נעימה 🙂
פרק
16
על גיוון והכלה - עם ערן יריב
בפרק זה דיברנו על גיוון והכלה (וגם כן הכללה 😉), איך זה משפיע על חברות לרצות להכניס אנשים מרקע תרבותי שונה מחד. ומאידך, לאדם חרדי להיכנס למקום עבודה עם אווירה חברתית שונה כל כך ממה שמכיר.
שוחחנו עם ערן יריב שהוא מנהל קבוצת AI (בינה מלאכותית) במייקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. בשיחתינו צללנו לעומק לעקרונות ולהשלכות של החלטות שיכולות לקחת אותנו צעד קדימה לחברה מחוברת ומאוחדת יותר.
מה מייקרוסופט כחברה בינלאומית עושה בעניין של גיוון והכלה?
האם פעולות כאלו יכולות להועיל גם לחברות קטנות?
ומה עומד לנגד עיניו של חרדי לפני הכניסה להייטק (או לשוק התעסוקה בכלל) לבין אחרי שהוא כבר שם?
האזנה נעימה 🙂
פרק
15
כשהחרדים יהיו רוב - עם איציק קרומבי
בפרק זה נגענו בנקודה שמטרידה רבים במדינת ישראל ביחס להשפעה שיש לציבור החרדי על כלכלת המדינה ולאן כל זה הולך בהתחשב בקצב הגידול הדמוגרפי ביחס ליתר האוכלוסיה
שוחחנו עם איציק קרומבי מחבר הספר ״כשהחרדים יהיו רוב״. איציק הוא יזם ואיש הייטק חרדי העוסק בחקר החברה החרדית. פעיל מרכזי לשילוב חרדים בתעסוקה באמצעות תכניות הכשרה, קידום עסקים ומיזמי חדשנות לאוכלוסייה החרדית בישראל
מה יקרה כשהחרדים יהיו רוב
מה מידת ההיענות של חברות ההייטק ליוזמות העסקה של חרדים
ומה אפשר לעשות בכדי לשפר את המצב
האזנה נעימה
פרק
14
למנף אתגרים בסביבה לא מוכרת
בפרק הזה חשפנו עוד טפח מעולמם של בחורי הישיבה והאברכים שיצאו לדרך חדשה עם דגל מעט משונה ולא כל כך מוכר, דגל תורה ועבודה
שוחחנו עם יאיר יפרח שעבר מסלול מעניין במיוחד מבחור ישיבה שהתגייס לצה״ל שם שירת כחמש שנים בתפקידי פיתוח, ניהול והדרכה, וסיים כראש צוות פיתוח תוכנה. היום הוא מנהל ההדרכה בתוכנית מיגו (בני ברק) תוכנית הכשרת גברים חרדים להייטק
מה האתגרים איתם מתמודד בחור ישיבה בשערי עולם התעסוקה
איך אברך רואה את הפערים בין דרישות שוק התעסוקה לסל הכישורים המיוחד אותו הוא מחזיק
וכיצד אפשר למנף את האתגרים הללו שישמשו כחוזקות להצלחה
האזנה נעימה
Anchor 1
bottom of page